Vrijdag stond ik laat op. Ik voelde me beroerd. De hele nacht heb ik nauwelijks geslapen. Ik ben naar de grote moskee gegaan en heb daar de hele dag gezeten. Ik was niet in staat veel te doen. Dat hoefde ook niet. In de moskee, de mooiste die ik tot nu toe gezien heb‚en ook de oudste (700 na Chr.) was een dienst gaande. Vrijdag is hun gebedsdag. Er was een koor en een voorbidder. Het was behoorlijk druk. Grappig, iedereen gelijk op te zien staan en te buigen. Damascus is echt een oosterse stad, veel oude auto’s, kleine winkeltjes en bloedheet. De stad is smerig en stinkt naar een of ander soort kruid. Er zijn een hele hoop kleine straten, met huizen boven de straat, zonder winkels. Die straten hebben veel kranen; de huizen zullen waarschijnlijk geen water hebben. ‘s Avonds heb ik 1 sandwich met ei gegeten. Meer trek had ik niet. Ik was aan de “dunne”, al 2 dagen.

Damascus-03804