Het laatste deel Gunung Murud op (2484 m), lekker klimmetje door de mossige, natte Cloudforest”. Op deze berg ontspring de Baram rivier. Hier slechts een stroompje die Dapur rivier heet. Vanaf dit moment zijn Dio en ik Buffulo en Buffelientje. Het pad is wat glad en lekker balanceren en aan takken hangen. Wij dus constant op ons achterwerk en dan weer op handen en voeten omhoog en omlaag, we worden dus ook lekker vies en dat blijven we ook de rest van de trip.

Laatste deel voor de top, prachtig veel pitcherplanten, alle kleuren soorten en maten.

Op de top, ons zelf eindeloos op de foto zetten en uitgebreid lunchen. We hebben een uitzicht over het Sarawak landschap helemaal tot in Katimantan.

Daarna 2 uur langs de bergtop lopen, soms een prachtig uitzicht en soms zie je helemaal niets, daarna dalen, dalen, dalen. Het zou maar een klein stukje moeten zijn naar de shelter, Dat was dus mis. Helemaal beneden is een vorm van een shelter weer in een vork van 2 stroompjes. Marc, Dio, Noah (de gids) en ik komen dus wat later net voor het donker is om 18:30. Maar er staat alweer: thee op ons te wachten. 8,5 uur gelopen.