Maandag is de eerste dag geweest waarin ik in een dag niet mijn doel heb bereikt. Van 2 Canadese meisjes kreeg ik een lift naar Egios. Vandaar vertrok om 4 uur een pont naar lthea, een plaats bij Delphi. De bussen reden niet meer toen ik er aankwam (half 8). Lopen en liften. Na 5 km door een uitgestrekte olijfbomen boomgaard gelopen te hebben kreeg ik een lift, althans dacht ik, van een taxi. Ik zei tegen hem, dat ik geen geld had en dat hij me best mee mocht nemen als het maar voor niets was. Na veel praten stemde hij toe. Toen alles ingeladen was en we net aan het rijden waren, zette hij de meter aan. Ik protesteerde en zei dat hij hem best aan mocht zetten, maar dat hij niets kreeg. Eindelijk begon hij het door te krijgen, stopte en verontschuldigde zich. Hij hielp me zelfs bij het ophijsen van de rugzak. Het liften ging slecht en het werd al donker. Na 5 km zag ik een oud verlaten boerderijtje aan de kant van de weg met vlak erbij een bushalte. Daar heb ik geslapen op de, aflopende, zand- en stenen vloer.

Delphi-03776