De volgende ochtend heb ik voor de bus te pakken nog uitgebreid ontbeten (eieren). De bus kwam om 7 uur. Delphi was een mooie stad. Het deed me alleen niet zo veel als Olympia. Er waren veel meer toeristen. Bussen vol. Delphi was de stad waar de Pythea zat. Het orakel van Delphi. De stad bestond alleen uit een tempel voor Apollo en vele schathuizen met geschenken voor Apollo. Van de zuilen zijn er nog een paar overeind. Prachtig is het theater met een geweldige akoestiek en het stadion. Deze, in tegenstelling tot die in Olympia, had wel tribunes. In het stadion werden net zoals in Olympia behendigheid’s wedstrijden gehouden. Hier werd de winnaar met een olijfkrans gekroond. Het hele complex is tegen de berg opgebouwd op allemaal plateau‘s. Een vrij steil pad leidt langs alle bezienswaardigheden. De schathuizen zijn bijna allemaal geheel verwoest door aardbevingen en plunderingen. Een, dat van Athene, is herbouwd; een prachtig tempeltje. Delphi was de stad der wijsheid. Ze verafschuwden alle oorlogen. Door haar neutraliteit werd ze van alle zijden benaderd door mensen die hun toekomst wilden weten. Zo ook door Oedipus.

Om 13.15 uur de bus naar Athene gepakt. Liften had geen zin. Er reden alleen auto’s vol toeristen. De bus was niet duur, 164 km voor 84 dr. Bijna de hele weg regende het, zo hard dat het naar binnen regende. Het dak lekte op vele plaatsen. Na veel geschuifel had iedereen een droog plaatsje gevonden. Gelukkig was de bus niet vol.

In Athene na veel gezoek en 3 bussen de camping gevonden. Het ligt in Dafni, 10 km buiten de stad. Onderaan de camping (ze ligt op een bult) is het elke avond feest. Een wijnfeest. Voor 50 dr kom je binnen en kun je er drinken zoveel je wilt. Je moet natuurlijk ook nog een glas kopen. Muziek wordt er ook nog gemaakt. Misschien ga ik er nog eens heen. De camping is behoorlijk groot en slecht. Er zijn geen prullenbakken, nauwelijks toiletten en douchen en de kampwinkel stelt ook niets voor. De camping ligt tegen een rotsige heuvel. Mijn tent staat helemaal boven aan. De bodem is hard. 1 haring finaal door midden. Op de camping staan veel Hollanders. ’s Avonds met een stel van hen gezellig wat gebabbeld tot diep in de nacht. Twee kwamen er ook uit Delft.