De hele vrijdag hebben we gereden. Een paar keer werd de wagon waarin ik zat eraf gehaakt, zodat ik een wagon op moest schuiven. Op het laatst was er nog maar één wagon. Best gezellig. Er waren 2 Australiërs, 2 Denen, 2 Duitsers en 1 Turk. Aan de grens hebben we 2x 1 1/2 uur gestaan. Eenmaal in Griekenland. Het hele terrein was verlaten en donker. Onze wagon stond er zonder locomotief als een verlaten stuk beschaving. Er kwam licht uit de ramen. Het was spookachtig grappig. Overal waar je liep sprongen kikkers voor je voeten weg. Uilen vlogen er rond en samen met het geluid van de krekels was het een hels kabaal. Als de muggen te dicht bij je kwamen voegden ze er ook nog een valse noot aan toe. Iedereen was in het winkeltje met café. Voordat we er kwamen had iemand onze paspoorten afgenomen. Daar waren we nu waarschijnlijk op aan het wachten. Een uur later stonden we 4 km verder weer te wachten om dezelfde reden. De coupé was zo vol en heet; er viel niet in te slapen. Ik pakte mijn slaapzak en ging in het halletje bij de te liggen. Om de zoveel tijd stond er een voet voor mijn neus en hoorde ik iemand vloeken. Al met al heerlijk geslapen want ik was verdomd moe.