Maandag de stad rond geweest. ‘s Ochtends eerst ontbeten in een klein restaurantje schuin onder mijn dak. Het leek meer op een keuken in een studentenhuis dan op een restaurant. Er stonden wat tafels en krukken. Tegen de muur een grote oude ijskast. Voorin een bar met erachter een gasstel en de man die de eieren bakte. De schillen van de vruchten die hij schilde kwamen op de grond terecht; ze werden niet (direct?) opgeruimd. Er zaten alleen maar buitenlanders, waaronder veel fransen. Een Duitse jongen pakte z’n gitaar en speelde wat. Er heerste een ontzettend gezellige sfeer. Het zonlicht speelde op je gezicht. Thee werd voor je neus gezet en als je het besteld had ook nog een gebakken ei. Een goed begin van de dag is het halve werk. De rest van de dag heb ik dan ook maar niets gedaan. Niets bekeken dan wel te verstaan. Ik heb uren rond gedwaald door de straten en stegen. Heuvel op, heuvel af, arme en rijke buurten met en zonder toeristen. In de toeristen buurt heb ik lang gezocht naar een bloes, maar niet gevonden. Bij het hotel en bij de blauwe moskee ligt een park met een parkeerterrein er omheen. Er staan veel buitenlandse auto’s en op het gras liegen veel toeristen (“hippies”). Deze kant van de stad lijkt net Amsterdam. Ook zo veel alternatievelingen. Op straat wordt overal door kleine jongetjes gevent. Ze zijn slecht gekleed, brutaal en met een bebop. Je ziet hier veel mensen met een kaalgeschoren hoofd. Het wit van hun huid is door de zwarte stoppels heen te zien. In de kleine straten, die tegen de heuvels omhoog lopen en waar alle winkels op straat zijn werd je herhaalde malen opzij geduwd door iemand die op zijn rug, op een draagbaar, een ontzettend grote vracht draagt. De meeste en gekste dingen worden zo vervoerd. Meestal door oude mannetjes. Hoe ze die grote zakken kunnen dragen weet ik niet. Af en toe word je ook opzij getoeterd door een enorme grote oude Chevrolet, het gangbare merk van de taxi’s, die omhoog probeert te komen. Hier en daar gooit hij bijna een kraampje omver of rijdt over iemands tenen. De benzine is hier heel goedkoop, vandaar die beestachtig grote auto’s. Soms kom je in een wijk waar voor de deuren van de huizen allemaal tandwielen, krukassen en meer van dat schrootspul liggen. Het is een ongewend gezicht, dat zo op straat uitgestald te zien.