Het kampvuurtje brand weer lekker voor m’n voeten. Het is hier onder de grote boom heerlijk koel. We zitten ook hoog. Aan de voet van Mount Meru. Een berg van ruim 4 km hoog. Pop ligt nog in bed te slapen. Om 10 uur naar bed en dan om 9 uur nog slapen… Lijkt me wat veel. Zonet een eindje hier door de prachtige bossen gelopen. Het ruikt verschrikkelijk lekker. Het voelt of je weer padvinder bent. Vuurtje stoken, kamperen etc. Bij mijn rondwandeling een eland en een groot wild zwijn gezien. Je voelt je toch niet zo veilig als je alleen rondloopt. Per slot zijn hier leeuwen, luipaarden en ander van dat bijt graag spul.

Na Ngorogoro zijn we naar Manyara NP gereden. Eerst de nodige zaken afgerekend o.a. bleek in een keer dat we o.a. 100 schilling aan de TTC moesten betalen omdat zij de monopolie positie van de krater hebben. Wel vervelend.  Manyara viel deze keer ontzettend tegen. Geen leeuwen gezien en alle vogels waren ook weg. Alleen wat herten en een paar neushorens en ontzettend veel olifanten. Aan het einde van de dag reden we door het park op zoek naar Maji Moto, de heetwaterbronnen die Piep wel gevonden heeft, maar ik de vorige keer niet. Het bleek veel te ver rijden te zijn en we moesten voor ½ 7 uit het park zijn i.v.m. alle olifanten die dan op en om de weg staan. Nou we hebben het geweten. Regelmatig stonden we doodsangsten uit als er weer zo’n kolos voor onze neus op de weg stond. 2x hebben we er een aan het tetteren gekregen. Ik geloof dat er nog nooit iemand zo snel het park uit was gereden. We reden tegelijk door naar het hotel en hebben daar gedineerd. Onze blikvoorraad was nl op.

Maandag naar Arusha gereden. Een stad met een prachtig klimaat. Niet te warm en niet te koud. Eindelijk kun je weer van alles kopen. Zelfs een kleurenfilm al kostte die Fl 30,-, en dus te duur. Eerst hebben we daar de Stamica meerschaum pijpenfabriek bezocht. Er kwamen heel wat handelingen bij kijken voordat de pijp klaar was, Natuurlijk heb ik er een gekocht voor Sch 86,-. Moet er nog wel uit leren roken. Maar na de 10 pakjes tabak zal het toch wel lukken. Arusha is een toeristen stad. Overal trekken ze aan je om rotzooi te kopen. Pop heeft het nodige gekocht. 2 houten beelden, 3 stukken ivoor en een of ander kalebas. Bij een zilversmid kon ik eindelijk mijn kettinkje laten maken. Een van de jongens daar bracht ons naar de hindoe tempel. Het was heel leerzaam, maar nog steeds erg ingewikkeld. Ze hebben zoveel goden. De voorkant van de tempel had een nis dat achter slot zat. Waarschijnlijk staan de meest kostbare zaken daar in. De nis hing vol met gekleurde lampen en allerlei gelittekend zilverpapier. Het deed ons erg kitscherig aan. Wat opviel was de ze Jezus Christus en Boeddha ook in hun reeks goden, of belangrijke mannen, hadden opgenomen. Wat ik erg goed vond was hun redenering dat alle dieren een hart hebben net zoals wij en net zo leven op deze aarde als wij en dat we ze daarom geen kwaad mogen doen. Al het kwaad dat je een ander doet wordt eens met jou verrekend. Nu of in een ander leven. Dus als iemand onder een auto komt dan heeft hij dat blijkbaar verdiend. Het menselijk leven is erg kostbaar. Want voordat je als mens geboren wordt ben je eerst als een ander dier geboren. Dit is het hoogste leven. Pas als god je ziet en je kend, wordt je bij hem geroepen. Als je niet geroepen wordt, word je weer opnieuw geboren. 

Van Arusha zijn we naar de Arusha NP gereden op weg naar Moshi. ’s Avonds een verschrikkelijk groot kampvuur gemakt.