Zo dan zit ik weer in Tanzania (Kilimanharo Hotel). Je kent de weg hier al zo’n beetje en weet wat je kan doen. Het zwembad was dan ook vrij snel gevonden. Helaas kwam Boudewijn (Hoof van het laboratorium) met de afspraak van 3 uur met Nunangwa aan zetten. We hebben een goed gesprek met hem gehad. Eerst wat verwijten betreffende het niet in Januari aanwezig zijn van v/d/ Klein wat natuurlijk in hun ogen volkomen onterecht was. Zelf begrijp ik niet goed waarom v/d/ Klein niet gegaan is. Het schijnt dat Brands toch ook verscheidene keren erop heft aangedrongen. Tot mijn verbazing horde ik dat ze Pieplenbos (onze geoloog) best 1 jaar aan het project hadden willen koppelen. Waarom dan niet is door gegaan? Ik geloof da term een ontzettend grote communicatie storing is tussen vd Klein en Staminco (State Mining Cooperation). Wij werden prima door Nunanguwa ontvangen, kregen zelfs bier van hun wat vdK nooit gekregen heft. We hebben ook erg openlijk over alles kunnen praten. Een tweede iets dat me verbaasde was dat ze nog steeds van plan zijn het oorspronkelijke boor programma aft e maken. Al die +/- 14 boorholes. Terwijl Nunangwa toch de indruk maakte dat hij wist date r niet genoeg zit om een mijn te beginnen. Alleen maag gaten make nom het complete te maken heft volgens mij niet zo veel zin.

Als we geweten hadden hoe ze om het rapport hadden zitten springen dan had het schrijven ervan ook veel sneller gekund. Ze hadden het rapport nodig in Januari om weer opnieuw geld aan te vragen voor het project. Nu hebben ze niets om kunnen vragen! Het schijnt dat Stamico behoorlijk wordt aangevallen door de mensen in het parlement, vooral die uit de Singida region omdat ze vinden dat als er gestart wordt er ook onmiddellijk een mijn moet komen. Ze begrijpen niet dat je niet kan werken zonder vooronderzoek. Het onderwijs aspect vinden ze min of meer een beledeging. Hoe kun je mensen die van de universiteit komen nog wat leren. Ze zijn specialisten!!

’s Avonds hebben we met Nunangwa hier in de Summit gedineerd. Hij is toch wel een goede disgenoot. Valt prima met hem te praten. Zijn ideeën zijn alleen nog niet zo gek. Hij maakt ook de indruk dat hij hard werkt. Een groot stuk van zijn opleiding heeft hij in Yugoslavia gekregen, geloof ik. Verder is hij nog 6 maanden in Duitsland geweest en ook Delft heeft hij eens bezocht. De meeste hoge banen in Stamico hebben hun opleiding ergens in Europa gekregen.

Hoofdstraat Dar es Salaam