Het bezoek aan Henk Meinhart van de ambassade was leuk. Hij nodigde ons ’s Ochtens al uit op de ambassades nadat Boudewijn hem bloemen en wat cadeautjes van haar ouders had gegeven. Het verbaasde me eigenlijk dat we werden uitgenodigd. Zo’n enthousiast contact was er niet met de ambassade. Je vraagt je dan af hoe zo’n avond dan moet lopen. Waarom doet hij dit? Ik kreeg de indruk dat ze erg veel mensen zo over de vloer krijgen. Mensen die eens binnen komen vallen. Je moet denk ik ook wel wil je in zo’n gebied een beetje wat te doen hebben. Ik kreeg de indruk dat ze het met de rest van het ambassadepersoneel niet zo op hadden.

Dinsdag om 8 uur vertrokken uit Dar es Salaam en via Marongoro om 17:00 uur aangekomen in Dodoma waar we ’s avonds een bezoek brachten aan Toni en Andre Brant. De volgende ochtend vertrek na overal gezocht te hebben naar diesel en kerosine. In Mayoni kerosine gekocht en Singida diesel.

Op de afdaling van het escartment een paar Canadezen met autopech ontmoet (Charley en Peggy). We hebben ze uitgenodigd in het kamp.

19:00 uur in Sekenke aangekomen. Moushy blij ons te zien. Nog aanwezig zijn vervanger en geologisch assistent. Later kwamen de Canadezen aan zetten omdat ze de auto toch niet goed konden repareren. Met z’n allen bier gedronken en rijst gegeten

De Canadezen zijn de hele volgende dag gebleven. Ik heb zelf het huis ingericht en de store onderzocht. Ook huispersoneel aangenomen.