Op Dinsdag 15/8 nog geen vrachtwagen. Store verder opgeruimd. Binnenplaats schoongemaakt Paklijsten getypt. Electrische woonhuis gesloopt. Elektrisch net verder gesloopt. Boilers verwijderd. 2 verhuiskisten gepakt. Arbeiders lab gesloopt. Verhuiskisten getimmerd.

Vandaag goede sfeer hier in huis toen ik terug kwam van het douchen was Boudewijn zelfs aan het fluiten. Na het eten hebben we in het donker gepraat over zijn scheiding en wat daaromheen en wat vast zit. Het heeft hem blijkbaar opgelucht. Later toen de paklijsten getypt werden voelde ik me ook stukken minder geïrriteerd als er iets niet naar zijn zin was.

Het gerucht deed de ronde dat de vrachtwagen onderweg was, Musghi ontmoette iemand van Stamico in Shelui die zei dat deze onderweg was. Ruime pret voor Mushi. Ik probeerde hem uit de tent te lokken voor een afscheid feest. Helaas trapte hij er niet in. Geen geld is het argument. ’s Avonds kregen we de indruk dat hij al aan het feestvieren was. De hele troep was naar Magango gegaan. De askari’s verschenen niet dus de oude baas moest nog blijven. We hebben hem toen maar wat eten gegeven wat hij ontzettend lekker vond. Boudewijn ging toen poolshoogte nemen en kwam met een van de askaries terug. De andere, bleek de volgende dag, was er niet en Mushi had hem mee naar Shelui genomen. Zodoende heb ik nog een tijdje voor askari gespeeld in gezelschap van 2 meisjes die bij het vuur kwamen zitten. Best wel gezellig al kun je elkaar nauwelijks iets vertellen. 

Je voelt je in zo’n huis toch veel meer afgesloten van de natuur. Of buiten de zon schijnt of niet, warm is of koud, je merkt er hier weinig van. Het enig voordeel is dat je lang niet zo veel last hebt van de wind. Voor de rest is een tent veel fijner en privé.