Boudewijn is om 8 uur naar Dodoma vertrokken. Store verder opgeruimd. Timmerman heeft krat gemaakt voor de boilers. Electrische schakelkast van de generator af gesloopt. 

Het alleen zijn hier in dit huis valt me tegen. Er is dan helemaal niets te doen. Wel heb je dan meer contact met de Afrikaners. Je moet wel anders verveel je je dood. Net een tijd bij Mushi op zijn kamer gezeten. Hij is teleurgesteld over het uitblijven van de vrachtwagen. Alles hier heeft hij al aan Mori overgedragen en loopt zich daarom wat te vervelen. Ik ben weer wat meert te weten gekomen over The Afrikaan Way of Living. Je schijnt hier nooit in gemeenschap van goederen te trouwen. Mushi zou bijvoorbeeld nooit zijn geld aan zijn vrouw durven geven. Ze zou het op maken. Wel aan zijn moeder. Moeders schijn je het best te kunnen vertrouwen. De vrouw schijn het niet erg te vinden als je in het veld bent en met anderen naar bed gaat. Mushi zou het zijn vrouw ook niet direct kwalijk nemen. Een vrouw wordt op een of andere manier als voorwerp gebruikt. Als ze je verveelt stuur je ze weg. Als je met een blanke vrouw getrouwd bent dan schijnen ze je binnen STAMICO niet zeer te vertrouwen omdat je vrouw allerlei zaken naar buiten kan smokkelen.

Op de een of andere manier zie ik overal spoken als ik alleen ben. Ben benieuwd hoe dat wordt als ik ga rond trekken.

Op Zaterdag samen met Mushi bezoek gebracht aan illegale graafwerkzaamheden. Helaas niemand daar. Wel waren ze verder gekomen met graven.

Rond 5 uur een wandeling naar de kerk gemaakt. Toen ik terug kwam was Boudewijn net terug gekeerd uit Dodoma. Een uur na hem kwam eindelijk de eerste vrachtwagen aan. Een Leyland van Stamico. De chauffeur was 2 uur eerder dan Boudewijn vertrokken maar kwam een uur later aan. ’s Avonds samen met Mushi een fles Dodoma wijn gedronken op de aankomst van de Leyland en het vertrek van Mushi.

Op Zondag 20/8 wat arbeiders uit Mogongo gehaald en de vrachtwagen in “No Time” geladen. Om 11 uur vertrok dan eindelijk de eerste vracht. Tussen 12 en een dan eindelijk de illegale mijnwerkers aan het werk getroffen. Eentje zat onder in het gat met een beitel op de harde stenen te meppen. De stenen waren nog heet van het vuur. Meestal werken ze ’s nachts ivm de trench mensen. Ze steken de ene nacht een vuur aan, laten die 2 dagen afkoelen en proberen dan de stenen eruit te halen. Het zal wel lonend zijn. Er werken op dit moment zo’n 8 man. We mochten overal foto’s van maken.

’s Avonds heerlijk kip gegeten. Een van de kippen van Mushi. Natuurlijk hebben we ervoor moeten betalen.