Zondag 17/12/1978 Dit is eigenlijk een waar vakantieparadijs. Het heeft een paar dagen geduurd voordat we met 4 mensen van Monkey Bay naar hier een lift kregen. De eerste nacht regende het pijpenstelen. Zelfs de kamer werd nat van binnen maar gelukkig bleef het slechts beperkt tot een bui om de andere dag. Vannacht was het echt te gek. Alles is nu in de modder. Het donderde zo hard dat je zelfs de drukgolf kon voelen. De eerste klap haalde ook iedereen uit z’n slaap. Eigenlijk jammer dat ik nu weg ga, tenminste als de auto door deze modderige weg kan komen. Het is hier namelijk net gezellig geworden. Zo slapen er nu eigenlijk ook andere mensen op mijn kamer. Twee meisjes en een jongen allen uit Zuid Afrika. Misschien als ik wat meer tijd had kon ik iets met eentje regelen….

Cape Maclear heeft een erg lang smal strand van grof graniet zand. Aan een kant ligt een langgerecht vissersdorp en aan de andere kant de rest house met camping en vakantiebungalows prachtig tussen de mango bomen en andere kleurrijke bomen. De mango’s zijn er nu rijp/ ’s Nachts hoor je ze met een geweldige klap op de tinnen daken van de rondovals vallen. Het meer water is heerlijk warm. Je kunt er uren achtereen in blijven zonder het koud te krijgen. Het snorkelen valt wat tegen als je het met de Indische oceaan vergelijkt. Geen koraal en prachtige bloemen. Alleen vissen die van de rotsen af eten. 

We zitten hier om een tafel heen wat met elkaar te ouwehoeren. Ik wist niets zinnigs te schrijven en toen maakte Louis een opmerking over gisterenavond dat ik dat kon schrijven. Ja wat valt er te schrijven. Er werden wat joints gedraaid en die werden rondgedeeld. Je schijn er vrolijk van te moeten worden. De anderen werden het wel alleen ik vroeg me af of het niet gemaakt was. Het had weinig effect op me. Alleen de eerste keer ’s avonds toen ik naar bed ging in het donkeren mijn kleren op het bed legde voelde ik iets wolligs en dacht dat het een beest was. Na wat voorzichtige pogingen bleek het een kledingstuk te zijn.